Kalendar događanja

12.10.2023 09:00

Izvozna radionica 2023.

Poštovani poduzetnici, postojeći i potencijalni izvoznici s područja Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije, pozivamo Vas na besplatnu Izvoznu radionicu koja će se održati:

u četvrtak, 12. listopada 2023. godine od 9.00 do 14.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Inovativni Zadar (Ulica Grgura Budislavića 99, Zadar).

Izvozna radionica je namijenjena tvrtkama koje već izvoze ili planiraju izaći na strana tržišta iz proizvodno-prerađivačkih djelatnosti koji žele dobiti aktualne i korisne informacije na razne teme – Zašto i kako izvoziti; Gdje i kako pronaći partnere; Mogućnosti i izvori financiranja i dr.

Predavanja će održati stručnjaci iz institucija i organizacija u čijoj su nadležnosti pojedine teme, odnosno iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Carinske uprave, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Grupacije Hrvatske banke za obnovu i razvitak te udruge Hrvatski izvoznici. 

Također, na radionici će biti predstavljena i uspješna izvozna priča s područja županije.

Ljubazno Vas molimo da sudjelovanje, uz ime i prezime, funkciju, naziv i djelatnost tvrtke, kontakt telefon, prijavite do ponedjeljka 09. listopada 2023. godine putem e-maila: export@mingor.hr

P R O G R A M

09:00 - 09:15 UVODNA OBRAĆANJA
- Institucionalna podrška poduzetnicima/izvoznicima, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
- Važnost OECD-a za poduzetnike/izvoznike, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

9:15 – 10:30 I. ZAŠTO I KAKO IZVOZITI
- Zašto je izvoz važan, Hrvatski izvoznici
- Priprema za izvozne aktivnosti, Carinska uprava
- Vanjska trgovina EU/RH sa svijetom, trgovinski sporazumi s trećim zemljama i alati za olakšavanje
trgovine, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

10:30 - 11:00 II. GDJE I KAKO PRONAĆI PARTNERE
- Gospodarska diplomaciji u funkciji podrške izvoznicima na stranim tržištima, Ministarstvo vanjskih i
europskih poslova
- Baza poslovnih prilika, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

11:00-11:45 pauza

11:45 - 12:45 III. MOGUĆNOSTI I IZVORI FINANCIRANJA

- Financiranje iz EU fondova i NPOO, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
- Financijski instrumenti koji su na raspolaganju poduzetnicima, Hrvatska agencija za malo
gospodarstvo, inovacije i investicije
- Osiguranje potraživanja za izvoznike, Hrvatsko kreditno osiguranje (HBOR Grupa)

13:00 – 13:30 Uspješna izvozna priča

13:30 – 14:00 Q&A

11.12.2023 11:00

Konferencija: "Programske smjernice za rad Poduzetničkog inkubatora Bili Brig"

Inovativni Zadar organizira u ponedjeljak, 11. prosinca 2023. godine s početkom u 11 sati, u Konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Novi Bokanjac, konferenciju na temu: "Programske smjernice za rad novog Poduzetničkog inkubatora „Bili Brig“ s naglaskom na kriterije za ulazak novih stanara".

Događaj je informativnog karaktera a namijenjen je potpornim institucijama i zainteresiranim prijaviteljima koji su aplicirali za zakup poslovnog prostora u nekom od poduzetničkih inkubatora kojima upravlja Inovativni Zadar.

Obzirom na velik interes za praćenje ove konferencije, nakon popune svih kapaciteta za sudjelovanje uživo, organizirali smo praćenje događaja i u virtualnom obliku, putem web platforme Zoom.

Ukoliko ste i sami  poduzetnik početnik i zainteresirani ste za subvencionirani zakup poslovnog prostora u poduzetničkom inkubatoru, možete nam se pridružiti na Konferenciji na online platformi uz prethodnu prijavu i dogovor putem maila: info@inzad.hr. 

Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima poslovne konkurentnosti iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.