Kontaktirajte nas Kontaktirajte nas

eZadrani

eZadrani

PROJEKT

Razvoj e-servisa sustava lokalne uprave

LINK NA APLIKACIJU
STATUS

Od 2019. sustav eZadrani službeno je integriran u sustav eGrađani (prijava putem NIAS sustava). Istovremeno je u produkciju puštena i prva e-usluga koja omogućuje uvid u statuse svih predmeta otvorenih u ePisarnici Grada Zadra vezanih uz ime, prezime i OIB korisnika prijavljenog putem NIAS sustava.

KRAJNJI KORISNICI

Građani Grada Zadra i ostali korisnici sustava lokalne uprave.

FINANCIRANJE

Kapitalna pomoć Grada Zadra, vlastita i EU sredstva 

UKUPNA VRIJEDNOST

400 tisuća EUR za razvoj i implementaciju približno 100-tinjak različitih e-usluga.

OPIS PROJEKTA

Projekt se sastoji od katalogizacije i standardizacije servisa lokalne uprave putem digitaliziranih usluga objedinjenih na zajedničkom web portalu. Sustav za sada omogućuje elektronsku komunikaciju s lokalnom upravom slijedećih usluga: autotaksi dozvole, financijska kartica Grada Zadra, održavanje javnog skupa, participativno budžetiranje, pomoć za novorođenče, produženje radnog vremena, promjena obveznika komunalne naknade, stipendiranje učenika i studenata, subvencija troškova vrtića i ulazak vozila u pješačke zone. Sustav se neprestano nadopunjuje novim uslugama s ciljem da se građanima postupno pojednostavni i olakša pristup gotovo svim uslugama lokalne uprave. 

PARTNERI NA PROJEKTU

Grad Zadar, trgovačka društva i ustanove u njegovom (su)vlasništvu, kao i ostali pružatelji javnih servisa na razini lokalne uprave.

SVRHA PROJEKTA

Povećati učinkovitost i transparentnost lokalne uprave.

CILJEVI PROJEKTA

Omogućiti građanima objedinjeni pristup e-servisima lokalne uprave putem on-line platforme.

Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima poslovne konkurentnosti iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.